Český tradiční Pribiňák po domácku» Překlad řecky02. 08. 2018
Hodí se tak k svačince pro vaše děti, tak i jako působivý dezert na jakékoliv párty.
Tento domácí recept je velmi jednoduchý, výsledek působivý. Jelikož je na něj potřeba českých produktů (v Řecku nejsou k dostání přesně tyto), zkuste jej, když tu žijete.
Suroviny:
200 ml smetany na šlehání
250 gr polotučného tvarohu
8 g vanilkového cukru/ 20 gr vanilínového cukru
Postup:
V míse ušleháme smetanu na šlehání do tuha. Pomalu smícháme se zbylými surovinami (tvarohem a vanilkovým cukrem). Opět pomalu zašleháme. Směs dáme do skleněných pohárků do lednice odpočinout. Ozdobíme piškotami, ovocem, podle našich preferencí. Konzumujeme do 24 hodin.
Doubrou chuť nám všem!