Domácí housky» Překlad řecky13. 06. 2018

Domácí housky Milujeme pečivo, zejména housky. Já bych ho neměla tolik jíst, protože po něm tloustnu, ale vůně ranní pekárny prostě patří mezi ty nejoblíbenější. V Čechách nebo v Řecku. Zkrátka neodolám, navozuje mi to pocit domova a dětství.

Občas ovšem bývám lenivá vypravit se do pekárny. Pak nezbývá, než upéct si své vlastní. Jsou z bílé mouky a sádla, tedy kalorická bomba. Ale ten výsledek opravdu stojí za to.

Potřebujete:

470 g hladké mouky
1 lžičku cukru
2 lžičky soli
7 g suchého droždí
270 ml vlažné vody
70 g sádla
Mléko (vlažné) na pomazání

Postup:

Suché suroviny odvážíme, nasypeme do velké mísy a promícháme. Sádlo necháme rozpustit a změklé jej spolu s vodou přidáme k suchým surovinám. Pořádně prohněteme. Jakmile je těsto měkké, vláčné, nelepivé a prohnětené, necháme jej 1-2 hodiny odpočinout. (Přikrývám utěrkou a dávám pod peřiny a polštáře).

Za 1-2 hodiny těsto nabyde. Vyklopím jej na linku a rozporcuji na 8 malých dílů. Z každého upletu housku a položím na pečící papír. Potřu vlažným mlékem. Ve vyhřáté troubě peču na 210 (až 230, dle typu trouby)°C cca 15-20 minut do zlatova.

Doubrou chuť nám všem!
 
 
2017 ....... 2024 © prekladrecky.cz
webdesign | websystem | KAO.cz